Historien om Jobbex Omsorg

 
 

Med bakgrund inom vård- och omsorg


Jobbex Omsorgs grundare och VD, Jimmy Eriksson har en bakgrund inom både privat och kommunal vård- och omsorgsverksamhet. Jimmy har alltid haft en dröm, en vision av att bedriva en egen verksamhet. Med hans bakgrund och erfarenheter i branschen var han övertygad, det ska gå att bedriva en ännu bättre LSS-verksamhet. Resan har varit lång, och ibland väldigt tuff men 2019 firande Jimmy med företaget Jobbex, 10 år som företagare.

 
 
 
 

Det startade med Rundans vuxenverksamhet


År 2011 fick familjen Eriksson möjligheten att ta över Rundans vuxenverksamhet helt i egen regi. Detta var något man inte tvekade genomföra då man tidigare jobbat i verksamheten och därmed kände till hela verksamheten väl. Sagt och gjort, familjen tog över verksamheten och Rundans vuxenverksamhet omvandlades till Jobbex Omsorg AB.

Under 2012 startade omsorgsverksamheten även upp en daglig verksamhet i egen regi. Tanken med den egna dagssysselsättningen var att kunna erbjuda en bred palett av olika, individuella aktiviteter. Samtidigt har vi alltid haft ett extra fokus att bygga upp samarbeten med externa företag som gör att våra deltagare i daglig verksamhet får komma ut och prova på att integreras i den reguljära arbetsmarknaden. Målet är att våra deltagare på så vis får chansen att prova på riktiga arbetsuppgifter och att socialisera med andra personer än vår egen personal.

 
 
 
 

Förvärvet av Baggetorps skola


Det fanns tidigt i företagets grundande en tanke om att utöka verksamheten med en gruppbostad och man letade efter ett objekt att kunna förverkliga visionen till verklighet. 2014 dök plötsligt möjligheten upp då företaget valde att köpa Baggetorps skola som lades ner och hade stått tomt sedan 2009. Hela fastigheten byggdes om till LSS-bostad med sex fina lägenheter på 56 kvadratmeter plus gemensamhetsutrymmen, kök och personalutrymmen.

Renoveringen var omfattande och verksamheten togs i fullt bruk januari 2017.

 
 
 
 

Tioårsjubileum 2009-2019

Under 2019 firande verksamheterna hela tioårsjubileum vilket vi självklart ville fira och uppmärksamma på olika sätt. Vi hade tidigt bestämt att våra boenden skulle få fira detta på olika sätt och att vi även ville ta chansen att bjuda in alla boendens nätverk för att göra något kul tillsammans. VI. tog även fram ett jubileums sigill som vi valde att foliera på våra transportbussar.


Gårdsfesten på Rundvägen

Vi firande bland annat jubileet genom att annat anordna en gårdsfest för alla boende i kvarteret på Rundvägen i Flen. Dagen till ära bjöd vi in alla i kvarteret som ville komma, såväl stora som små. Personalen hade tillsammans med våra boenden förberett hela kalaset, satt upp partytält, köpt mat och ställt upp grillplats. Vi hade även lyckats få en av våra boendes ridskola att komma med två hästar så att alla som ville fick möjlighet att prova på ridning. Och självklart hjälpte vår boende till att vandra runt med hästarna. Dagen var mycket uppskattad av invånarna i kvarteret. En riktig braksuccé helt enkelt!


Jubileumsfesten i Baggetorp

Under sensommaren bjöd vi även in alla våra boendens nätverk till en jubileumsfest på gruppboendet i Baggetorp. Där bjöds det på hamburgare i solskenet efter en genomförd tipspromenad som personalen hade skapat tillsammans med de boende. I vår fantastiska jumpasal hade våra boenden byggt upp en scen där de boenden som ville fick möjlighet att uppträda på olika vis. Bland annat fick vi höra både skönsång och roliga historier. Dagen avslutades med tårta och prisutdelning där alla boenden fick någon form av present.

Psst! Flera av bilderna på vår webbplats kommer från våra olika firanden under jubileumsåret.